[top]

Kontakt:
Tel.: +420 773 60 30 90
(remove XX) info XX @SuperPtakoviny XX .cz

Prodejna (maloobchodní ceny):
Křižovnická 8, Praha 1

Po - Pá: 9:30 - 19:00
So: 9:30 - 16:00



www.SuperPtakoviny.cz

Svatba

Rozlučka se svobodou

Dětské kostýmy

Karnevalové kostýmy

Valentýn

Anděl, Čert a Mikuláš

Kostýmy na tělo - morphsuity, bodysuity

Kostýmové doplňky

Klobouky

Karnevalové masky

Paruky

Makeup, umělé řasy a dekorace na kůži

Kontaktní čočky

Párty doplňky

Havajská párty

Halloween a hororová párty

Originální dárky

Textil s potiskem

Ptákoviny, žerty, srandičky

Pro sportovní fanoušky

Kostýmy Anděl, Čert a Mikuláš

Snad žádné rodině s malými dětmi se nevyhne alespoň jednou osobní návštěva Mikuláše. Určitě máte na slavnostní návštěvu vzpomínky i vy a cinkání Mikulášské berly a brblání čerta vám nahání husí kůži dodnes, stačí zaslechnout zdálky. Tradiční scénář nechává nejdřív promluvit světce. S připomenutím toho dobrého, dává projev efektní prostor, jak zapůsobit na dětské zlozvyky. Samozřejmě, i přes mírné napomenutí, přijde na řadu básnička a s ní i sladká odměna. Návštěvu Mikuláše si rodiny z praktických důvodů často domlouvají společně, a té nejdůležitější role svatého Mikuláše se ujímají muži, v rolích Andělů a čertů se pak ochotně prostřídají třeba kamarádi.

Nosí Mikuláš stejné boty jako táta?

Připravit kostým pro Mikuláše i celou skupinu může být práce na několik večerů. Jednodušší je samozřejmě potřebné oblečení a doplňky koupit. Profesionální paruky, vousy, ale i křídla nebo rohy působí s mnohonásobně realističtějším efektem a děti neprohlédnou, kdo se pod maskami skrývá. 

Mikuláš by měl vystupovat nad míru důstojně a klidně. Dlouhý červený ornát musí zdobit dlouhé bílé vousy a vlasy. Zlatá nebo stříbrná berla by měla být na konci zahnuta, nebo nese křesťanský symbol kříže. Pokud má světec na děti zapůsobit jako bytost z hůry, pak jej nemůžete v ničem ošidit a vyrábět třeba vousy po domácku z vaty. Kostým Mikuláše musí odrážet legendu a s příchodem navodit magickou atmosféru.

Krásný a laskavý Anděl

Anděl by měl Mikuláše doprovázet jako symbol dobra. Umí odpouštět, snaží se přísné hodnocení mírnit a za děti se často přimlouvá. Nejdůležitějším symbolem jsou krásná bělostná křídla. Specializovaný obchod představuje to nejlepší, po čem může anděl jen toužit. Krásná velká křídla myslí i na jednoduchou a pohodlnou konstrukci, kterou se připevní na ramena. Anděl tak vypadá nebesky nejen v nehybné pozici, ale může se svobodně pohybovat. Kostým Anděla v podobě krásných dlouhých šatů může doplnit paruka zlatých vlasů a nezbytná hvězda na čelence.

S čertem si můžete zazlobit, ale pozor na nejmladší děti

Zatímco Mikuláš a Anděl jsou postavy klidné, vážné a důstojné, u figury čerta si můžete dovolit doslova cokoliv. Můžete vyplazovat jazyk, dupat, pobíhat okolo dětí. V hodnocení uplynulého roku je to právě čert, který vše vidí černě a nejraději by za každou maličkost rovnou bral děti s sebou do pekla na převýchovu.

čertovském kostýmu upotřebíte klidně starý kožich nebo kabát, otrhané kalhoty, ale ruku na srdce. Bez pořádných rohů a ocasu se neobejdete. Nutný je také make-up, který vám změní obličej v umouněnce od pekelných kotlů.

Pokud si chcete dát opravdu záležet, můžete ke kostýmu čerta obléknout i latexovou masku, zde se však vyplatí dobře zvážit, pro jaké publikum budete vystupovat. Hororoví netvoři jsou atraktivní až pro výrazně starší publikum.

Užijte si mikulášskou návštěvu i s dětmi

Legenda o svatém Mikuláši v probouzí dětech úctu a možná i trochu zdravého strachu. Zpytují svědomí a s přibližujícím se začátkem prosince je patrná snaha dělat vše dobře a správně, aby si děti alespoň na poslední chvíli světce předešli. Připravte se na návštěvu a pokud máte letos za úkol zhostit se některé z rolí, zodpovědně si vyberte vše potřebné. Kostým Mikuláše, čerta či Anděla pořídíte on-line, na pár kliknutí. Nemusíte nic šít ani vyrábět, v jediném obchodě se můžete proměnit v kouzelnou postavu jako z pohádky, nebo přímo z pekel.