[top]

Kontakt:
Tel.: +420 773 60 30 90
(remove XX) info XX @SuperPtakoviny XX .cz

Prodejna (maloobchodní ceny):
Křižovnická 8, Praha 1

Po - Pá: 9:30 - 19:00
So: 9:30 - 16:00



www.SuperPtakoviny.cz

Svatba

Rozlučka se svobodou

Dětské kostýmy

Karnevalové kostýmy

Valentýn

Anděl, Čert a Mikuláš

Kostýmy na tělo - morphsuity, bodysuity

Kostýmové doplňky

Klobouky

Karnevalové masky

Paruky

Makeup, umělé řasy a dekorace na kůži

Kontaktní čočky

Párty doplňky

Havajská párty

Halloween a hororová párty

Originální dárky

Textil s potiskem

Ptákoviny, žerty, srandičky

Pro sportovní fanoušky

Kostýmy na masopust

Masopust je tradicí v českých zemí a je dobře, že se na ni ani v moderní uspěchané době nezapomíná. Masopust je svátkem, který zavírá zimu, a připravuje na dlouhé postní období. Je na dlouho dobu poslední příležitostí dosyta se napít, poveselit se u dobrého pití a popustit uzdu fantazii.

Od domu k domu a se vší parádou

Masopustní průvod poctivě obchází každou domácnost, na četných zastávkách by měl být pohoštěn a uctěn i kvalitním alkoholem. Bývá zvykem procesí doprovodit veselou hudbou a zpěvem, s pány domu masky tančí. Masopust však zdaleka přesahuje roli sousedského setkání. V uvolněné atmosféře zaznívají důležité symboly, které každému domu přináší štěstí, hojnost a zahání třeba i nemoci a neduhy.

V průvodu by se měly objevovat masky, které tradici ctí. Nevěsta a ženich, ovšem v podobě, kdy si muž se ženou prohodí role a vytvoří prazvláštní dvojici. Kominík, který nosí štěstí. Smrtka s kosou, indián, žid, kobyla s kovářem, řezník, pekař a pak také samotný Masopust, barevný a rozpustilý průvodce společnosti.

Vyzkoušejte i něco nového, nebojte se být originální

Na masopust je třeba se včas připravit, nicméně dnes už není nutné přípravě kostýmu věnovat několik večerů. Spolehnout se můžete na obchody s kostýmy, které vás nechají vybrat nejen základní oblečení, ale přidají i stylové doplňky. Klobouky, korunky, rohy, veškeré pokrývky hlavy včetně paruk můžete ladit přesně ve stylu ztvárněné figury.

Masky byste měli ladit opravdu do detailu. Budete v centru dění a každý si vás rád prohlédne. Ke kostýmu můžete vybírat i nápadité kníry nebo vousy. Podobu můžete změnit k nepoznání pomocí profesionálního make-upu. Kostým můžete oživit i dalšími drobnostmi, které jim dodají šmrnc. V nabídce nechybí meče a štíty pro rytíře, kuchyňské potřeby pro kuchtíky, košíky pro Karkulku ani štětka pro kominíka.

 

Pokud se chcete v průvodu odlišit, nabídne vám obchod i originální alternativy. Kostýmy vyberete na jediném místě, vzít můžete i děti a vymyslet třeba rodinný jednotný kostým. Na slavnosti zazáříte, užijete si pozornost a perfektně se pobavíte. Navíc pak budete mít krásné vzpomínky i z povedených fotografií.